Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Fotbalul face campanie electorală comuniştilor

Fotbalul face campanie electorală comuniştilor

voronin-si-ciobanu1Ieri, 26 iulie, preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal, Pavel Ciobanu, a participat împreună cu liderul PCRM, Vladimir Voronin, la inaugurarea unui mini-teren de fotbal în comuna Ciorescu. Evenimentul a avut loc imediat după ce şeful statului a participat la inaugurarea Monumentului Soldatului Necunoscut din aceeaşi localitate. Federaţia moldovenească de fotbal se apără şi susţine că nu doreşte să facă campanie electorală nici unui partid, iar faptul că evenimentul a avut loc cu 3 zile înainte de alegerile parlamentare este o coincidenţă.

Această coincidenţă a fost pusă la cale de primarul comunist al comunei Ciorescu, Constantin Scripnic, despre care FMF spune că a organizat evenimentul. Din anticamera primăriei comunei Ciorescu am aflat că anume Scripnic a organizat evenimentul, însă ni s-a spus că acesta nu se află în incinta primăriei pentru a putea comenta situaţia.

Victor Daghi, ofiţer de presă al FMF, ne-a spus că a fost aleasă anume această dată pentru darea în exploatare a terenurilor pentru că acum s-au petrecut lucrările. Autorităţile locale se ocupă de lucrări, şi ele la rândul lor stabilesc data când va fi inaugurat. Întrebat de ZdG dacă FMF putea sau nu să refuze participarea la acest eveniment, pentru a nu face campanie electorală, Victor Daghi ne-a spus: „Federaţia, până la urmă, nu a refuzat”.

Amintim că presa sportivă a făcut de mai multe ori referire la faptul că există o legătură între FMF şi conducerea comunistă a ţării. La alegerile din februarie, când Pavel Ciobanu a câştigat din nou şefia FMF, Vladimir Vitiuc, nr 7 în lista PCRM-ului pentru viitoarele alegeri, era cel mai mare susţinător al lui Pavel Ciobanu. Vitiuc umbla prin sală şi cerea tuturor să-l voteze anume pe Ciobanu.

Din anul 2005, au fost inaugurate 52 asemenea mini-terenuri în mai multe localităţi ale ţării. Lucrările de construcţie pentru aceste terenuri fac parte din programul UEFA „Hat-trick”, şi al FMF „Toţi Împreună”. În urma acestui program, UEFA acordat FMF-ului nu mai puţin de 2,7 mil. de euro.